איך להכין צלי בקר בתנור עטוף בנייר כסף – המתכון שיעשה לכם את השבת!
אז מה עושים כשיש לכם שבת מתקרבת? מתארגנים על פק"ל נשנושים? מתכננים לאירוח מפנק? ולא, אנחנו לא מדברים על סטייקים בשמן עמוק – אלא על צלי בקר בתנור עטוף בנייר כסף. כן, אתם קוראים נכון! המומחה הגדול של המטבח אפילו לא צריך להיות מקצוען בשביל להפתיע את כולם, ואנחנו כאן בשביל להסביר לכם את כל הסודות, השיטות והטריקים שיהפכו אתכם לשפים של הבית.
מדוע לבחור בצלי בקר?
אז למה דווקא צלי בקר? ובכן, צלי בקר הוא חיות קרניבורית שידועה בטעמה העשיר והעמוק. הנה 3 סיבות עיקריות מדוע אתם צריכים לעוף על המתכון הזה:
- קל להכנה: כל מה שאתם צריכים זה כמה ירקות, בשר, ונייר כסף!
- מאוד מזין: מכיל חלבונים ושומנים טובים שהגוף שלכם מת עליהם.
- מושלם לאירוח: מגישים את זה בכלים ייחודיים ומרתקים, וכולם יתלהבו!
מה אתם צריכים? רשימת הקניות!
אז רגע, תפסיקו לגלול! בואו נוודא שיש לכם כל מה שצריך לפני שמתחילים:
- 1 ק"ג צלי בקר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- בצל בינוני – חתוך לקוביות
- גזר – חתוך לחצי
- שום – 4 שיניים, קצוצות
- פיסות נייר כסף
האם אפשר לשדרג את המתכון?
בוודאי! אתם יכולים לשדרגו עם:
- תוספות של יין אדום – טוויסט שלא תאמינו כמה שיכול לשדרג!
- ירקות שורש נוספים כמו קולרבי או פטרוזיליה
- תבלינים נוספים – כמון, פפריקה או ציפורן
אז איך מכינים את כל הטוב הזה?
שואלים את עצמכם איך לעבור משלב הקניות לשלב הבישול? זה פשוט מאוד. כך תעשו את זה:
- חממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את חתיכת הצלי בקערה וממלאים אותה עם שמן זית, מלח, פלפל שקד וחצי מהשום הקצוץ. משאירים לחצי שעה לפחות, כדאי להרגיש את הטעמים.
- לאחר מכן, מטגנים רגע את הבצל והגזר במחבת ל-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מניחים את הצלי על נייר כסף ויוצרים מעין כיסוף מסביבו.
- מוסיפים את שאר השום והירקות סביב הצלי, מוסיפים 2 כפות מים, וסוגרים את הנייר כסף בצורה הדוקה.
- מניחים על תבנית ומכניסים לתנור לכ-2-3 שעות. זה הזמן המושלם להזמין פיצה משכנה!
כיצד תדעו שזה מוכן?
אתם יכולים לדעת שהצלי מוכן כשאתם שומעים את החיוכים מהשולחן, אבל אם תרצו בדיקה טכנית – פשוט תחדירו סכין בשר לתוך הצלי. אם הוא יוצא רך ונעים, זה אומר שהצלי גמר את ההכנה!
שאלות נפוצות
מה הזמן המושלם להכנת צלי בקר?
כמו שאומרים, לא לגלות סודות! השיטות משתנות, אבל סביב 2-3 שעות בהחלט עושים את העבודה.
האם אפשר להכין עם סוגי בשר אחרים?
בהחלט! כל החבר'ה המובילים כמו עוף או כבש יהיו מצוינים, רק שימו לב לזמן הבישול.
מה עושים עם השאריות?
מעולה! אפשר להכין סנדוויצ'ים עם חומרי מלך על השולחן – חמאה, רוטב חריף, אולי קצת טרטו?
האם צריך לתת לבשר למנוחה אחרי הבישול?
כמובן! 10-15 דקות של מנוחה והבשר יישאר עסיסי ומתוק בטעמים.
האם נדרש ניסיון רב במטבח?
האמינו או לא – עם המתכון הזה, כל אחד בשביל זה. אפילו חברתכם הנפלאה, טלי, שהשקיעה זמן מגמת מטבח לפני 5 שנים!
לסיכום – צלי בקר בתנור עטוף בנייר כסף היא האפשרות של כולם
אז בואו נבין. אין ספק שמדובר במנה מעולה, קלה מאוד ומרשימה, ובעיקר – מעוררת תשוקה וביטחון. בין אם אתם מתכננים סעודת שבת משפחתית, מדברים על ארוחת ערב רומנטית או סתם כך מתכוונים לפנק את עצמכם – הכנת צלי בקר בתנור היא בהחלט הבחירה המושלמת. אז שאפו ליושבים לנסות. שימו לב, לא לקחת ללב אם זה לא יצליח בפעם הראשונה, כי ממילא יש למידה – ובפעם הבאה אולי תוסיפו יותר סוד, נגיעה של אהבה, וזה יתפוס!