עוף עם תפוחי אדמה בתנור: מתכון מנצח של רון יוחננוב

Print Friendly, PDF & Email

עוף עם תפוחי אדמה בתנור: המתכון שיעשה לכם שמח בלב

אם יש משהו שאנחנו אוהבים בישראל, זה אוכל, ולעוף בתנור יש מקום של כבוד בכל שולחן חג או ערב משפחתי. תחושת השחום של בתנור, הריחות שמתפשטים ברחבי הבית ואפילו הציפייה במבעד לחלון – כל אלו הם חלק מהקסם שגוף עוף עם תפוחי אדמה שייכים אליו. אם אתם מחפשים מתכון קליל, טעים ומרשים, הגעתם למקום הנכון! אז קחו פגרה, שתפו כוס תה, והתחילו להרגיש את התחושה הביתית שכל כך חסרה בימינו.

מה עושים כשמתחשק עוף?

כשזה מגיע לעוף בתנור, יש אינספור דרכים להכין אותו. אך מתכון הקלאסי של עוף עם תפוחי אדמה ממש הולך לשדרג לכם את ארוחת הערב! זה הוא מתכון שמומלץ לא רק ליום ראשון אלא גם לכל בוקר קיץ שמשי שבו אתם סבורים שאין מה להכין.

מרכיבים:

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5-2 ק"ג
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לגס
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • שום (לא חייב, אבל מומלץ!)
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו
  • שמן זית או חמאה

איך מכינים? שלב אחרי שלב

הנה לכם ההדרכה:

  1. שמלחו את העוף. הניחו את העוף על תבנית עם נייר אפייה. תמרחו עליו שמן זית ותשקו אותו בתבלינים מבחוץ ומבפנים. אל תחסכו בתבלינים, כי זה מה שיגרום לכל מי שיטעם ללקק את האצבעות!
  2. הכנה של תפוחי האדמה. לאחר מכן, הניחו את תפוחי האדמה והבצל בסביבות העוף על התבנית. הוסיפו טיפה מים, והתחילו לעסוק במדבר.
  3. אופים. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ויאללה, תנו לזה לגמר את קסמיו במשך 1.5 שעות לפחות. השפעת החום, תתפצל לאיטך עם הזמן.

מה מעשיו על הצלחת?

תפוחי האדמה סופגים את טעמי העוף והשום, ויוצרים מנה קרמית, רכה וממכרת. כל פיסת עוף נראית כמו חתיכת גן עדן עם רוטב מרטיני (בדיוק כפי שאתם אוהבים). תוכלו להגיש עם סלט ירוק קל, ולשדרגו בלחם פרטי לתוספת צלחת!

שאלות ותשובות:

  • איך יודעים מתי העוף מוכן? שימו לב שהעור מתייבש ומשחים. אפשר גם לבדוק עם תרמومتر בשר – 75 מעלות זה חם ונכון!
  • יכול להיות שהעוף יישרף? אם אתם מרגישים שהוא עלול להישרף, תוכלו להוסיף נייר כסף לאחר חצי שעה.
  • האם אפשר להשתמש ברוטב אחר? בהחלט! רוטב ברביקיו או רוטב סויה יכולים להוסיף טעמים חדשים ואחרים.
  • מי אוהב את המתכון הזה ביותר? כל אחד אוהב עוף בתנור, זה אוכל נוח ומנחם!
  • מה אם שהתפוחי אדמה לא יתבשלו מספיק? אל דאגה, תנו להם עוד כמה דקות אם צריך – כל אחד זקוק לזמן שלו.

והכי חשוב: אל תשכחו לנסות

המתכון הזה הוא לא רק מתכון עוף – זה הזדמנות להכין ארוחה משפחתית שתחזק את הקשרים ביניכם. בדיוק כמו שחשוב לבחור פרחים למאורע, כך גם בבחירה של אוכל חשוב להתחשב בטעמים של כולם. ויותר מזה, האוכל העניין המתכונים המוצלחים יכולים לשדרג מיקום מיוחד מארוחה זוגית לערב משפחתי עם המסר המרגש שאוכל יכול לחבר אותנו.

סיכום ממש אבל ממש מהלב

לסיום, מתכון עוף עם תפוחי אדמה בתנור הוא שילוב מנצח של טעמים, חום והנאה. תלמדו לאהוב את האוכל שלכם, ותראו איך זה משפיע על השולחן שלכם במידה רבה. אל תשכחו לשתף אותנו בתוצאות, אנחנו מחכים למוצא החדש ולא את מה אם עף זה גודל או סוד, סוד הוא אדרות הפאנל המעורר המחשבה – זה רעיון חמוד. אז מה עוצר אתכם? עכשיו זה הזמן להוציא את העוף שלכם מתנור ולאכול כמו מלכים!