צלי בשר עם פטריות ברוטב מעלף: מתכון שיהפוך את וותיקי השולחן למאוהבים מחדש
היי חברים, אם אתם מחפשים מתכון שיהפוך את חלקכם העוברים על פני השולחן ללהיט של האוכל הבא שלכם, הגעתם למקום הנכון! הצלי בשר עם פטריות ברוטב מעלף הזה הוא לא סתם עוד מנה, הוא אמור להיות הכי משוגע שיש – עם שילוב מטורף של טעמים, רטבים, ובעיקר, אהבה! אז אם אתם מוכנים לצלול לתוך פלאי הקולינריה, הזמינו לעצמכם כוס יין, נשמו עמוק, וקפצו למטבח!
מה כל כך מיוחד בצלי הבשר הזה?
אוקי, השאלה הראשונה שיכולה לקפוץ לכם לראש היא: מה כל כך מיוחד בצלי בשר הזה? והאמת היא, שאין אחד שלא אוהב בשר עסיסי, וכל אחד רוצה לדעת איך להכין אותו כמו שפים מקצועיים. זה לא סוד שהשילוב של פטריות עם בשר הוא גן עדן – במיוחד כשהפטריות מגיעות עם רוטב עמוק ומקל של טעמים. ואנחנו כאן כדי לספר לכם איך עושים את זה כמו שצריך!
מה אתם צריכים?
- 1 ק"ג בשר צלי (כמובן, הכי טוב מהקצב שלכם!)
- 250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 1 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כוס מרק בשר
- 1/2 כוס יין אדום (ואל תשכחו לשמור לעצמכם כוס אחת!)
- מלח ופלפל לגרסה האומנותית שלכם!
- 2 כפות שמן זית או חמאה (תעשו את מה שעושה אתכם מאושרים)
איך מכינים את זה בעצם?
בואו נצלול לתוך הדרך המהירה והפרקטית להכין את צלי הבשר המעלף הזה. כל שלב הוא כמו חלום – או כמו חוויית ספא, רק עם ריחות טובים יותר!
שלב 1: להרתיח את המים!
נחמם שמן זית במחבת על חום גבוה. הכניסו את הבשר, ותנו לו להתמזג עם השמן. תנו לו להיות מוזהב מכל הצדדים. זה הזמן לשים לב לאותו מפל קשר רומנטי בין הבשר לבין השמן – זה ערב טוב שכזה!
שלב 2: פטריות נופלות מהשמים!
הוציאו את הבשר מהמחבת ועכשיו נכנס לתמונה הבצל. טגנו אותו עד שהוא מתרכך. לאחר מכן, הוסיפו את הפטריות והשום. טגנו הכל יחד עד שהפטריות יתחילו לשחרר את הנוזלים שלהן. אז בדיוק תדעו שהן שמות רגליים על שפת הסיר!
שלב 3: הרוטב המעלף!
כשהפטריות מוכנות, תוסיפו את הרוטב סויה, מרק הבשר והיין. תזכרו, כאן מגיע הקסם! את כל זה תביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה ותנו לזה להתבשל יחד כ-10 דקות.
שלב 4: הבשר נכנס למרכז!
עכשיו תכניסו את הבשר חזרה למחבת עם כל הטעמים שהכנתם. תנו לבשר לספוג את כל הטוב הזה במשך כשעה בסוויטה של רוטב. תמיד תבדקו אם צריך להוסיף מים או מרק!
ועכשיו אבל מה לגבי הצד של הכלים?
המנות שלצד צלי בשר הן לא פחות חשובות. כמובן שתמיד אפשר ללכת על פירה, אורז, או אפילו סלט טרי, אבל אם אתם מרגישים יותר הרפתקנים, למה לא לנסות לזיץ את הדובדבן על הקצפת!
שאלות ותשובות
- ש: מאיפה אני מביא בשר איכותי?
ת: הכי טוב לקנות מהקצב המקומי שלכם, תמשיכו לשאול שאלות בעיתון, ושמרו על קשר! - ש: כמה זמן הבשר צריך להתבשל?
ת: כ-2-3 שעות, תלוי בגובה הרמת השף שלכם! - ש: האם אפשר להחליף את הפטריות?
ת: בוודאי! תנסו פטריות פורצ'יני, חדשות טובות עשו לכם טוב. - ש: מה אפשר לשים במקום היין?
ת: יש כאלה שאוהבים לשים מיץ ענבים או מים עם כמה טיפות חומץ. - ש: אפשר להכין את זה ביום שלפני?
ת: קלאסי! דברים תמיד משתפרים לאחר לילה במקרר.
סיכום קצרצר, כי זה מה שעושים לסוף
צלי בשר עם פטריות ברוטב פשוט לא מתואר במילים! הוא מעלה חיוך על הפנים, מחמם את הלב ומזכיר לכולנו שזו לא רק מנה; זו חוויית אוכל אמיתית. ברור שתקבלו מחמאות בשולחן, ובסופו של דבר – זה מה שעושה את הבישול למיוחד כך או כך. אז קחו את המתכון בידיים ותהנו מכל קושי ומכל רגע – לטעום טוב זה לא חטא, זה מצוה!