מהי פומפיה?
הפומפיה היא כלי בישול המשמש לגריסה או חיתוך של מזון. היא יכולה לשמש להכנת רטבים, מנות מבושלות, ירקות מגורדים ועוד. הפומפיה מגיעה בצורות שונות, כמו פומפיה פניאומטית, פומפיה חשמלית ופומפיות ידניות, המבדילות בתהליך השימוש והאכפתיות ההכנה. לכל סוג יש יתרונות משלו ומאפשר מגוון שימושים במטבח.
פתרונות אפשריים לתשחץ או תשבץ עבור פומפיה
- מגרדה – 5 אותיות
- פומפיה חשמלית – 15 אותיות
- מוסרת – 5 אותיות
- מטחנת – 7 אותיות
- קולפן – 6 אותיות
מגרדה
הגדרה זו מתייחסת לכלי שמיועד לגריסת מזון לצורות שונות, והשימוש בו נפוץ מאוד, בעיקר בקרב טבחים שמכינים מהמבורגר ועד סלטים.
פומפיה חשמלית
כמו כן, קיימת הפומפיה החשמלית המאפשרת חיסכון בזמן, מתאימה בעיקר להכנה מיידית.
מוסרת
מוסרת היא אחת הגדרות שמכסה את העשייה של הפומפיה בהקשרים שונים, במיוחד כאשר מדובר במעבד מזון.
מטחנת
זוהי מכשירה נוספת המקבילה לפומפיה ומשמשת לגריסת מזון, בעבודה עם ירקות או עיבוד בשרים.
קולפן
קולפן נחשב אביזר חשוב במטבח, לעיתים יכול להתקשר לפומפיה בהכנת ירקות מראש.
סיכום
לסיכום, כשתחפשו פתרון עבור פומפיה בתשחצים או תשבצים, יש לא מעט אפשרויות רלוונטיות שיכולות להתאים להגדרה זו. כל תשובה שניתנה כאן מתייחסת למונחים שונים כאשר עיקר כלים אלו מכוונים לשימוש במטבח.