כמה חלבון יש ב100 גרם חזה עוף? תגלו עכשיו!

Print Friendly, PDF & Email

החלבון הסודי: כמה חלבון יש ב-100 גרם חזה עוף ומה זה אומר עבורך?

אם אתם אחד מאותם אנשים שמעבירים הרבה זמן בחדר הכושר ומכים על התפריט כמו טבחים אמיתיים, אתם בוודאי יודעים עד כמה החלבון חשוב. אבל כמה מכם באמת מתעכבים על מה שמפריד בין חזה עוף לקציצות ברווז? ולמה בעצם חלבון הוא חברכם הטוב ביותר? בואו נצלול לעולם של חזה עוף (כן, כן, לא חדר הכושר) ונבין למה 100 גרם ממנו יכולים להיות ההבדל בין להיות עלם רזה לבין משאית חלבונים משודרגת.

אז מה קורה ב-100 גרם חזה עוף?

חזה עוף הוא כוכב על במטבח הישראלי וגם בכל מערכות התזונה ברחבי העולם. בנאדם ממוצע ימצא את חזה העוף ככלי לחיים בריאים יותר, ולמה לא? ב-100 גרם חזה עוף יש בערך:

  • מאות מנות חלבון: בערך 31 גרם חלבון!
  • שומנים: בין 3 ל-4 גרם (תלוי אם אתם מטגנים אותו עם שמן זית או עם חבילה של מרגרינה).
  • פחמימות: 0 גרם (חזה עוף לא אוהב פחמימות ולא מזמין אותן למסיבה).

לאחר ששמנו את העובדות על השולחן, בואו נדבר על המהות. מה זה אומר עבורכם? לאור העובדות המדעיות, חזה עוף מציע גישה תזונתית *זולה*, *טעימה* ו*כמעט לא משמינה*! אז למה לא לאכול אותו כל יום? כי זה משעמם, אבל תכף נדאג להוסיף קצת טעם!

החלבון: החשיבות וההשפעה

מתישהו שמעתם את המונח "חלבון" ואז עשיתם את השיחה הקטנה בראש: "כולם מדברים על חלבון, אבל מה זה בעצם?" חלבון הוא מאכל חיוני לכל אחד, במיוחד לספורטאים. אז מה היתרונות שלו?

  • בנייה ותחזוקה של שרירים: לא תתפתחו כמו משינה בלי מספיק חלבון. חזה העוף, שמכיל חלבון רזה, הוא אחד המקורות הטובים ביותר לכך.
  • תחושת שובע: חלבון מספק תחושת שובע טובה יותר, מה שעוזר להימנע מאכילה בין הארוחות. קחו את זה בחשבון כשאתם עוברים ליד המזנון במשרד!
  • הגברת חלוקת האנרגיה: מחקרים מראים שצריכת חלבון באופן קבוע יכולה להעלות את קצב חילוף החומרים שלכם.

שאלות ותשובות

ש: האם חזה עוף הוא החלבון היחידי שאני צריך?
ת: לא בהכרח, אבל הוא בהחלט אחד המקורות הנוחים ביותר.

ש: מותר לי לאכול חזה עוף בכל יום?
ת: בהחלט! כל עוד זה חלק מהתזונה מאוזנת שלך.

ש: מתי הכי טוב לאכול חלבון?
ת: אחרי אימון הוא הזמן המושלם להפציץ את הגוף בחלבון.

ש: האם חלבון מוסיף לי משקל?
ת: רק אם אתם אוכלים יותר קלוריות ממה שאתם שורפים, עוף לא ישום לכם בגדים צמודים.

5 דרכים טעימות להוסיף חזה עוף לתפריט

אם חזה העוף שלכם שוכב במקרר בלי שידליקו את הלהבה, הנה כמה רעיונות ללכוד אותו ולנצחו בכסא במטבח:

  • אסאדו עוף: בגריל עם טעמים של שום ופפריקה, טארט!
  • סלט עוף קיסר: אה, החבילה הסודית. אולי אתם תופתעו, אבל זה הלהיט האמריקאי!
  • קציצות עוף: אם ה-100 גרם שלכם לא מצליחים למלא את הבטן, לנהוג בכיוון הנכון זה הפתרון.
  • שעועית עם חזה עוף: מנה מרעננת שמתמזגת עם חלבון.
  • מרק עוף: החורף מתקרב? אז תתחממו עם חזה עוף וטעמים חזקים.

מה השורה התחתונה?

עכשיו כשאתם מבינים כמה חלבון יש ב-100 גרם חזה עוף, ולא פחות חשוב – למה זה חשוב, הגיע הזמן לקבוע את הביס הבא. כל מי שרוצה לבנות גוף חזק ולשמור על בריאותו יודע שהחלבון בהחלט הוא תו תקן איכותי בתפריט.

בשורה התחתונה, חזה עוף לא רק שאפשר להכין אותו באינספור דרכים, אלא הוא גם מציע לכם און בודי במובנים שאתם לא מכירים. בואו נתרגל את הקסם הזה במטבח שלנו, בגאווה, ולהביא את החלבון לכבודו עם כל מנת חזה עוף!