כמה זמן אפשר לשמור בצק שמרים במקרר? גלו עכשיו!

Print Friendly, PDF & Email

כמה זמן אפשר לשמור בצק שמרים במקרר

מה זה בצק שמרים? הרבה אנשים מתבלבלים כשמדובר בבצק שמרים – זה לא סתם קמח ומים, אלא יצירת אומנות גסטרונומית שמתחילה עם אינטראקציה מדויקת בין קמח לשמרים. כשהכנתם את הבצק בכוחות עצמכם, כמה זמן באמת חכם לשמור אותו במקרר? ואם אתה מתכנן לשמור אותו שם, חשוב להבין מה קורה לו עם הזמן.

מה קורה לבצק שמרים במקרר?

כשהבצק מתחיל להתקרר, השמרים שבו מאטים את פעולתם. זה אומר שגם אם הבצק נמצא במקרר, הוא לא מת מיידית. למעשה, השמרים ממשיכים לעבוד בקצב איטי, ולעיתים אפילו יוצרים טעמים מורכבים יותר בזכות הזמן הארוך שהבצק נמצא במקרר. אבל נראה שהחיים לא תמיד כל כך פשוטים.

מהו הזמן המומלץ לשמירה?

  • שישה ימים: אם לא קיבלתם את התוצאה הרצויה לאחר שישה ימים, זה הזמן לאסוף את השברים. הבצק יכול להתחיל לאבד את איכות הטעם והמרקם שלו.
  • שלושה ימים: זה הזמן שבו מונח הבצק בבית החולים (או במקרר, כמו שאתם אוהבים לקרוא לזה). הוא עדיין נשאר בשיאו – תן לו שהות לחיות ולשגשג.
  • יום אחד: עכשיו זה מצב חירום. אם לא השתמשתם בבצק ביום אחד, עליכם להפעיל אורות אזהרה – זהו הזמן שבו הבצק מתחיל לחשוב על הזחילה החוצה.

איך יודעים אם הבצק עדיין טוב?

כשהבצק מציין את אהבתו שלכם, הוא צריך להיות גמיש ורך. אבל אם הוא רירי או יבש כקרח, זה לא בסדר. ועוד דבר חשוב: אם אתם מבינים שהבצק שלכם מעלה תמידית של ריחות מחמיצים, זה זמן לשקול ברצינות אם להשאיר אותו לחיות.

סימנים לבצק לא טוב:

  • ריח חמוץ או מוזר.
  • מרקם רירי או יבש מדי.
  • שינוי צבע (אם הוא מתחיל להיות כהה מדי או משנה את הגוון הרגיל).

כיצד לשמור על הבצק?

אז עכשיו כשאתם יודעים מתי להשליך את הבצק היקר שלכם ואתם רוצים לשמור אותו במצב טוב ככל האפשר, צריכה להיות לכם טכניקה נכונה. הסרט הקסום של הטיפול בבצק שלכם כולל:

  • אריזת הבצק: יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד או לשים אותו בקופסה אטומה כדי למנוע איבוד לחות.
  • עבודת קפיצה: אם אתם יודעים שהבצק יישאר יותר משבוע, קפצו למקפיא! שימוש לכמה חודשים במקפיא יכול להיות הפתרון.

אם תחליטו להקפיא את הבצק? מה אז?

גם אם ההקפאה יכולה להיראות כמו פתרון מסובך, זה למעשה מאוד פשוט. אבל איך זה עובד בפועל?

  • בעצם, ניתן להקפיא בצק שמרים ומומלץ לעשות זאת פחות מ-3 חודשים.
  • כאשר אתם משתמשים בבצק שהוקפא, פשוט תנו לו להפשיר במקרר למשך כל הלילה – מגע מדהים של טכנולוגיה ומסורת.

מה קורה עם הבצק לאחר ההקפאה?

לאחר ההקפאה, זה אפשרי שהמרקם לא יהיה כמו שהיה קודם, אבל עדיין זה לא יגרום לאסון. אם הבצק חוזר לבשל אחריו בגדול, תופתעו לגלות שהוא יכול להיות לפעמים אפילו טעים יותר.

לסיכום

שמרו על הבצק שלכם במקרר, אבל אל תשכחו שהשמרים הם לא חברים כמו שחשבתם. לאחר כמה ימים, זה יכול להיות חכם להחליף אותו בבצק טרי כדי להרגיש את הטעמים האמיתיים של לחם. ברגע שאתם יודעים לדעת מתי הוא טוב ומתי לא, כל מה שנשאר הוא להיות יצירתיים במטבח ולהכין לחם שיגאל את משפחתכם ואת חבריכם!