כלי בישול סיני ? – עזרה עם פתרון תשחצים או תשבצים

Print Friendly, PDF & Email

כלי בישול סיני

מדינת סין ידועה במסורת הבישול הענפה שלה, ויש לה מגוון רחב של כלי בישול ייחודיים שמייחדים אותה. כלי הבישול הסיני משמשים להכנת מנות מסורתיות השייכות לתרבות ובישול הסיני, כמו גם לתרבות האסיאתית הרחבה יותר. הכלים הללו מאופיינים בעיצובים מסורתיים ובחומרים איכותיים, ורבים מהם משמשים גם לצורכי הגשה. להלן כמה מהכלים הבולטים והפופולריים בבישול הסיני.

סוגים שונים של כלי בישול סיני

  • ווק (3 מילים, 3 אותיות) – כלי בישול עגלגל עם הידית ארוכה, המשמש בעיקר לטיגון ולבישול מוקפץ.
  • סטימר (2 מילים, 6 אותיות) – כלי אידוי, בדרך כלל עשוי במבוק, שמתאים לבישול אוכל על ידי אדים.
  • קדרה (2 מילים, 5 אותיות) – קדרה מתכתית גדולה שמתאימה לבישול נוזלים ומנות מרק.
  • פאן (2 מילים, 4 אותיות) – מחבת שטוחה, בדרך כלל עם ידית ארוכה, המיועדת לטיגון שטוח.
  • צ'אקינג (3 מילים, 7 אותיות) – סיר כבד המיועד לבישול מתמשך של מנות כמו מרקים או תבשילים.

מאפיינים של כלי בישול סיני

כלים סיניים בדרך כלל עשויים מחומרים כמו מתכת, עץ, או במבוק. שימוש ב
במבוק, לדוגמה, הוא מסורתי מאוד בכלי אידוי, שכן הוא מבצע אידוי בצורה מושלמת ובאופן בריא. הווק, לעומת זאת, הוא כלי עיקרי במטבח הסיני, שמאפשר להכין מנות במהירות ובאופן שמקפיץ את הטעמים.

סיכום

כלי הבישול הסיניים הם חלק בלתי נפרד מהמסורת הקולינרית של סין. כל כלי מציע שיטה ייחודית לבישול, תוך שמירה על הטעמים והמרקמים המיוחדים של המנות. אם אתם פותרים תשחצים או תשבצים ומחפשים פתרון עבור כלי בישול סיני, כלים כמו "ווק" או "סטימר" יכולים להיות מועילים מאוד.