איך מכינים בורקס תפוח אדמה מבצק עלים
בורקס תפוח אדמה הוא לא רק מאכל אהוב בישראל, הוא גם תזכורת לכך שלפעמים הפשטות היא המורכבת ביותר. הבצק העלים העדין, יחד עם האפייה המושלמת ותחושת הביתיות, משאירים את התוצאה טעימה ומפתיעה. אם אתם תוהים איך להכין את הבורקס הנפלא הזה בבית, הגעתם למקום הנכון.
מה זה בורקס תפוח אדמה?
בורקס הוא מאפה ממולא, שעשוי בדרך כלל מבצק עלים שממלאים בתערובות שונות. בורקס תפוח אדמה, בפרט, משלב את הטעמים הטבעיים של תפוחי אדמה מבושלים, תבלינים וכדומה. התוצאה הסופית היא בורקס פריך מבחוץ ורך מבפנים, שיש בו כל מה שצריך כדי לספק את התיאבון.
מהם המרכיבים הנדרשים?
- חבילת בצק עלים קפוא (בערך 400 גרם)
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל קטן קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 ביצה (לציפוי)
- שמן זית או חמאה (לטיגון הבצל)
איך מכינים את המילוי?
שלב ראשון: בישול תפוחי האדמה
תחילה, בררו את תפוחי האדמה ומקפו במים רותחים עד שהם רכים, בערך 20 דקות. לאחר מכן, קילפו אותם וחתכו לקוביות.
שלב שני: הכנה של המילוי
בסיר על חום בינוני, הוסיפו שמן זית או חמאה וטגנו את הבצל עד שהוא שקוף ורך. לאחר מכן, הוסיפו את קוביות תפוחי האדמה המבושלים, ערבבו והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. אם אתם רוצים להוסיף טעמים נוספים, ניתן לשים גם קצת פפריקה או כמון.
מה עושים עם הבצק?
כעת, הוציאו את הבצק העלים מהמקפיא והניחו לו להפשיר במשך כ-30 דקות, או עד שהוא רך וגמיש. חתכו את הבצק למלבן בגודל המתאים למלית שלכם, והנחו כל מנת מילוי במרכז.
איך לסגור את הבורקס?
לקיפול הבורקס, קחו קצה של הבצק וסגרו אותו על המלית. השתמשו במזלג להדק את הקצוות, כך שהבורקס לא ייפתח במהלך האפייה.
איך לאפות את הבורקס?
כצעד אחרון, הניחו את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. למראה מבריק, מברישים את הבורקסים בביצה לפני האפייה. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25-30 דקות, או עד שהבורקסים מזהיבים.
האם ישנם טיפים נוספים?
- ניסוי במילויים: אתם יכולים לשדרג את המילוי על ידי הוספת גבינה מגורדת, פטרוזיליה או תבלינים נוספים.
- קפיצה לפסח: הקפיאו את הבצק והמלית לפני האפייה, כך שתוכלו להכין אותם מראש ולהשתמש בכל פעם שיש אורחים.
- שדרוג בריאותי: החליפו את הבצק העלים בבצק ללא גלוטן או בצק מחיטה מלאה.
למה כדאי להכין את הבורקס הזה?
בורקס תפוח אדמה הוא לא רק מהיר וקל להכנה; הוא גם מספק חווית טעמים משתנה. כל ביס מביא לכם את התחושה הביתית שמרעננת את הנפש. תופתעו לגלות כמה הוא פופולרי גם בקרב ילדים וגם אצל מבוגרים. הפופולריות שלו היא עדות לכך שאין תחליף לאוכל ביתי וזמן איכות עם הקרובים.
מה דעתכם על בורקסים בטעמים שונים?
האם אתם שוקלים לשנות את המילוי לפי החוויה שלכם? תנו לדמיון שלכם לרוץ! אם זה בורקס גבינה, בורקס תרד או טעמים מתוקים, אל תתביישו לערבב ולהתנסות. הרעיון הוא לגלות מה עובד בשבילכם וליהנות מהתהליך.
סיכום: מתכון מנצח
בורקס תפוח אדמה מבצק עלים הוא בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת ערב קלה, שנונה ובדרך כלל מעלה חיוך על הפנים. עם המתכון הזה, תיהנו מהכנת אוכל טעים ומפנק, וגולת הכותרת – תצטרפו למועדון המעריצים של הבורקס הביתי. אל תפספסו את ההזדמנות לנסות את המתכון, כי אין כמו לאכול את מה שהכנתם במו ידיכם!