הטריק המהיר להפשיר בשר טחון בקלות!

Print Friendly, PDF & Email

איך אפשר להפשיר בשר טחון מהר

הפשרת בשר טחון היא אחד מהאתגרים הגדולים במטבח, במיוחד כאשר המתכון או התוכנית שלנו רומזים על ארוחה טעימה, אך פתאום אתם מוצאים את עצמכם עם קוביית בשר קפואה ולא יודעים איך להפשיר אותה במהרה. במאמר זה, נביא לכם מספר שיטות יעילות להפשיר בשר טחון במהירות, כך שתוכלו לחזור לבישול ללא עיכובים מיותרים.

מה זה היתוך מהיר?

כאשר אנו מדברים על “היתוך מהיר”, הכוונה היא להפשיר את הבשר באופן שיביא לתוצאה אופטימלית מבלי לפגום באיכות ובטעם הבשר. אבל איך עושים זאת בצורה הבטוחה ביותר? הרי לא תרצו להסתכן בבריאותכם או לשטח את הבשר שלכם.

האם זה בטוח להפשיר בשר במיקרוגל?

בהחלט! מיקרוגל מדורג כאחת השיטות היעילות להפשיר בשר טחון. פשוט הניחו את הבשר בקופסה המתאימה למיקרוגל והשתמשו בתוכנית ההפשרה. יש לבדוק את הבשר כל 30 שניות כדי לוודא שלא יתבשל במקומות מסוימים.

איזה עוד שיטות קיימות?

  • מים קרים: הכניסו את הבשר בשקית אטומה למים קרים. שינוי המים כל 30 דקות יזרז את ההפשרה.
  • סו וויד: אם יש ברשותכם מכשיר סו וויד, אתם יכולים להכין באותו אופן גם בשר קפוא, רק הגדרו את הטמפרטורה הנדרשת והניחו לתהליך להתרחש.
  • שימוש באש קטנה: שיטה פחות נפוצה, אך אפשרית, היא להשתמש באש קטנה בסיר. טובלים את קוביית הבשר במים ומערבבים עד שהבשר מתחיל להפשיר.

מהם הסיכונים בהפשרה לא נכונה?

כמו בכל דבר בחיים, ישנם סיכונים. הפשרה לא נכונה עלולה לגרום לצמיחה של חיידקים מסוימים, אשר מאיימים על בריאותכם. אחד הסיכונים הגדולים הוא כשהחום פוגע בחלקים חיצוניים של הבשר בעוד שהחלקים הפנימיים נשארים קפואים.

איך נמנעים מזה?

על מנת להימנע מהתפשטות חיידקים, יש לשים לב לבחירה בשיטות הפשרה המהירות והבטוחות. כמו כן, תמיד עליכם לבשל את הבשר מיד לאחר ההפשרה.

מה לעשות אם אין לכם זמן להפשיר?

אם אתם ממש במצוקה ואין לכם זמן להפשיר את הבשר, תוכלו לשקול לבשל אותו קפוא. רבים לא מודעים לכך, אבל אפשר לבשל בשר טחון קפוא; זה נכון שזה לוקח קצת יותר זמן, אבל זה בהחלט אפשרי.

מה היתרון בזה?

  • חיסכון בזמן: פשוט שמים בסיר או במחבת והדבר מתבשל במהירות יחסית.
  • שמור על רמת הטריות: אין הסיכון בהחזקת בשר קפוא יותר מהזמן המומלץ במקרר.

סיכום

להפשיר בשר טחון מהר הוא אתגר, אבל עם השיטות הנכונות והבטוחות, זה הופך להיות משימה פשוטה. השם לא חייב להיתפס בקור של המקרר! בין אם תבחרו במיקרוגל, במים קרים או אפילו לבשל קפוא, העיקר הוא להתעקש על איכות ובריאות. אז בפעם הבאה שאתם מוצאים את עצמכם עם בשר קפוא, זכרו את האפשרויות הללו, ותהנו מארוחה נפלאה!