בורגול ברכה – כי החיים קצרים מדי לאוכל משעמם!
אז החלטתי לשתף אתכם במתכון המושלם לברכת הבורגול, כי מי לא רוצה לשדרג את השולחן שלו באוכל טעים ובריא? בורגול הוא לא רק דגן נהדר, אלא גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ואיפה יש מקום לסיבים? בטעימות! אז בואו ניגש למתכון הזה בצורה הכי קלילה והכי מצחיקה שאפשר.
מה צריך בשביל המתכון המופלא הזה?
- בורגול – תיקחו שקית אחת ואל תתבלו אותה, אפשר להוסיף מלח.
- מים רותחים – לשם הבישול, אי אפשר בלעדיהם (לא ואקום חם!).
- שום ורצועות ירקות – כל אחד יכול לבחור את מה שהוא אוהב, אבל היזהרו – שום זה לא סתם תוסף!
- תיבול – מלח, פפריקה, כמון – מה שתמצאו במטבח.
שלב ראשון – הכנת הבורגול
את הבורגול יש לשפוך לקופסה, זה כמו לשפוך את הלב שלך – ואז מוסיפים אליו את המים הרותחים ומחכים שיתפסו. הבורגול זקוק לכמה דקות של מנוחה – בדיוק כמו שאנחנו זקוקים לחופשה!
ממתינים
בזמן שהבורגול עסוק במנוחה, זה הזמן לקטוף קצת ירקות – אפשר לקחת גזר, קישוא, פטריות או מה שתרצו. הידעתם? ירקות זה כמו קלפים – כדאי להיות עם מגוון!
שלב שני – ערבוב ועשייה
אחרי המנוחה, הגיע הזמן לערבב הכל – כמו שאתם מערבבים עם חברים בברוקולי! תוסיפו את הירקות ואת התיבול ותנו לתערובת לנוח עוד קצת. תאמינו לי – האוכל טוב יותר כשהוא במצב רוח טוב!
הגשה
עכשיו מגיע הרגע הגדול – הגשה! פשוט העבירו לקערה יפה, הוסיפו רוטב טוב, ואם מישהו שואל – תגידו שזה מתכון סודי ממסעדת גג!
סיכום
הבורגול שלנו מוכן, ואם לא בא לכם לחלוק אותו, זה בסדר. החיים קצרים מדי! בסופו של דבר, המתכון הזה לא רק שיפר את הארוחה, אלא גם הביא איתו המון חיוכים. אז אל תשכחו לשתף אותו עם קרובי המשפחה, אולי גם הם יופתעו לדעת שמה שנראה כמו דגן, יכול להיות ארוחה שעושה את היום!