גלה איזה דג מסתתר בשימורי טונה!

Print Friendly, PDF & Email

איזה דג יש בשימורי טונה?

שימורי טונה הם אחד מהמוצרים שזוכים לפופולריות רבה בעולם המזון. כשמדובר בפתרון מהיר ובריא לארוחה, אין ספק כי טונה משומרים היא בחירה מועדפת על רבים. אבל מה, בעצם, מסתתר מאחורי השם "טונה"? איזה דג יש שם בתוך הקופסה ומה עוד כדאי לדעת על הנושא?

מי זה הטונה הזה?

הטונה היא דג ים שחי בעיקר באוקיינוסים, והיא משתייכת למשפחת הדגיים. שם משפחתה כולל כמה סוגים השונים בגודלם ובמאפיינים שלהם. הטונה ידועה בזכות בשרם המוצק ובטעמם המיוחד, ולכן היא פופולרית מאוד בשימורים ובמנות אחרות.

סוגי טונה נפוצים

ישנן כמה סוגים של טונה שנמצאים בשימוש נפוץ בשימורים. הנה הרשימה:

  • טונה לבנה (אלבקור) – סוג זה ידוע בשפתו הלבנה והעדינה. הוא נפוץ בעיקר בשימורי טונה איכותיים.
  • טונה סגולה (אוראנג'י) – דג זה נחשב לדג עם טעם עשיר מאוד, בעל צבע בשר כהה ומרקם צפוף.
  • טונה אדומה – טונה זו נחשבת לאחת הדגים היקרים והטעימים ביותר, ולעיתים היא משווקת בעונת ההגדרה או כמוצר יוקרתי.

מה קורה לתהליך השימור?

אחת השאלות המעניינות ביותר בנוגע לשימורי טונה היא כיצד מתקיים התהליך שמוביל כל דג לקופסה. מדובר בתהליך מדויק המצטיין בשמירה על ערכי התזונה ואיכות המזון.

שלבי התהליך

  • דייג – ראשית, הטונה נלכדת על ידי דייגים מקצועיים. תהליך הדייג כולל שימוש באמצעים מתקדמים כדי להבטיח את איכות הדג.
  • ניקוי ועיבוד – לאחר הדייג, הדג מועבר למפעלי עיבוד, שם הוא מנוקה, נחתך ומעובד לקראת השימור.
  • שימור – בשלב זה, הטונה מחממת ומונחת בקופסאות ימים תוך גרסה של חומרי שימור, שמבטיחים שמירה על טריות המוצר.

מה היתרון של שימורי טונה?

לשימורי טונה יתרונות רבים, והם נחשבים לאחד מהמוצרים הנפוצים שיכולים להוות פתרון טעים ומהיר לארוחה.

  • נוחות – שימורי טונה מהווים פתרון מהיר, כך שאין צורך לבשל. פשוט פותחים את הקופסה ומוסיפים לסלט, פסטה או כל מאכל אחר.
  • בריאות – טונה מכילה חלבון איכותי ושומנים בריאים, כמו אומגה 3, שהינם חיוניים לתזונה מאוזנת.
  • אורך חיי מדף – שימורי טונה מתאפיינים באורך חיי מדף ארוך, כך שניתן לשמור אותם לאורך זמן ללא צורך בקירור.

איך בוחרים שימורי טונה איכותיים?

רכישת שימורי טונה אינה דבר של מה בכך. ישנם כמה דברים שחשוב לבדוק לפני שמבצעים את הבחירה:

על מה לשים לב?

  • סוג הטונה – אם אתם מחפשים איכות, העדיפו טונה לבנה או טונה אדומה.
  • רכיבים – חשוב לבדוק את רשימת הרכיבים ולוודא שאין חומרים משמרים מזיקים.
  • תאריךExpiration – הקפידו לבדוק את תאריך התפוגה, שכן איכות השימור תלויה גם במועד התהליך.

אילו מתכונים אפשר להכין עם טונה?

טונה היא חומר גלם מעולה למגוון מתכונים. הנה כמה רעיונות:

  • סלט טונה קלאסי – סלט פשוט עם ירקות טריים, ביצים ומעט מיונז.
  • שניצל טונה – קציצות טונה מטוגנות עם פירורי לחם, טובות כתוספת או כמנה עיקרית.
  • פסטה עם טונה – מנה מהירה וטעימה שמכילה פסטה מבושלת, טונה ורוטב עגבניות.

איך אפשר לדעת אם הטונה טרייה?

ואם שימורי טונה הם לא תמיד הפתרון הבריא, איך אפשר לדעת האם הטונה עדיין טרייה אם קנינו אותה? שימו לב לסימנים הבאים:

  • קול של קופסה – קופסה שעושה "קוף" בעת פתיחתה עשויה לרמוז על בעיה כלשהי.
  • מצב הטונה – אם הטונה מראה סימני חלודה או ריח חריף, יתכן שהיא לא בסטנדרטים הנדרשים.

סיכום

שימורי טונה הם מקור מהיר, נוח ובריא לארוחה, המציעים מגוון של יתרונות ותכנים תזונתיים. בהבנת סוגי הטונה השונים ושיטות השימור, תוכלו לבחור את המוצר המתאים ביותר עבורכם. זכרו לשים לב לאיכות המוצר ולמצב הקופסא, ותיהנו מהארוחות המפסקות והטעימות שלכם.