"`html
מה מברכים על קינואה? כל מה שצריך לדעת על העונג הבריא הזה
קינואה, החזקה החביבה על הבריאות,
הפכה לאחת מהמאכלים המהפכניים של המאה ה-21. אם אתם שואלים את עצמכם מה מברכים על קינואה, אתם במקום הנכון! נצלול לתוך עולם השפע של גרגרי הקינואה, ונשמע אם יש יותר מאשר רק "בתיאבון!" כשמניחים צלחת מלאה כזו על השולחן.
1. מה זה קינואה ואיפה איש לא חשב לחפש אותה?
קינואה היא לא סתם דגן – היא צמח מרפא בגופם של תפריטים רבים. אבל מהי, בעצם? מדובר בגרגר שמגיע מצפון אמריקה, ונחשב לאחד מהמזונות הבריאים ביותר שטבע נתן לנו. מעניין לדעת שזו לא ממש דגן אלא למעשה זרע. ובשיער המוזהב של הקינואה תמצאו חלבון מלא, סיבים תזונתיים, ואף מגנזיום – זהו מסיבת אושר בגוף!
קצת על הגידול שלה – האם יש סוד?
הקינואה גדלה בעיקר במדינות כמו פרו ובוליביה, ולמי שלא יודע, היא שורדת בתנאים קשים. צריך שתיים-שלוש בנות שלו כדי לגרום לו להתעלס ברחבי עולם הבישול. זה מדהים, לא?
2. מהם היתרונות המדהימים של קינואה?
- בריאות הלב: כן, זו לא סתם קלישאה. החלבון והסיבים תזונתיים מסייעים בשמירה על לחץ דם תקין.
- מילוי נשמה: סיבים תזונתיים משאירים אתכם שבעים לאורך זמן – לא עוד חטיפים מיותרים!
- דיאטה טבעונית? קינואה מכילה כל מה שצמחונים וטבעונים צריכים, אז קדימה, עודדו את התפריט שלכם!
נשמע טוב, אבל מה אפשר להכין איתה?
הנה מקורות השראה חסרי גבולות:
- סלט קינואה טרי עם ירקות צבעוניים – פשוט מבריק.
- קינואה עם טופו, סויה וסותרים (אם אתם מחפשים את זה!).
- קינואה מבושלת בקוקוס – יופי של טוויסט!
3. איך מבשלים קינואה כמו שפים וירטואליים?
לא צריך לקוות לדו-שיח עם מאסטרים קולינריים על מנת להבין את זה. פשוט מכניסים 1 כוס קינואה ל-2 כוסות מים, מוסיפים קצת מלח – וקיבלתם אדיבות של שלוש כוסות קינואה רכה וכל כך טעימה.
מה עושים עם השאריות? פתאום יש קינואה על השולחן?
יש המון מה לעשות עם קינואה שנשארה – סלטיים כל יום, אורז בלתי נגמר – מה שבא לראש! הוסיפו חתיכות ירקות, תיבול על טחינה – לא ייאמן!
4. האם יש אנשים שלא אוהבים קינואה? תפסיקו עם זה!
וזה לא טעות! יש כמה שנראה כי קינואה לא עושה להם את זה. אבל במקום לברוח מהם ולאכול משהו "רגיל", תנסו למצוא דרכים חדשות להנחיל את הקינואה – כי גם קינואה יכולה להיות מתוקה!
אולי קינואה עם דבש?
זה יכול להיות אתגר, אבל כל שינוי שווה ולנסות! קינואה הופכת להיות טוטלית כשמדברים על קינוח!
5. אה, ומה עם הברכות?
אז מה מברכים על קינואה? ובכן, כנראה שיש בשורות טובות:
- לברך ב"החלמה", כשהיא על השולחן כמנה עיקרית.
- "בתיאבון", that goes without saying.
- הפופולריות מגיעה, אז למה לא לברך על מעשה השף? "שיהיה לו בריאות!"
האם מישהו פעם עשה זאת?
למי אכפת, כמו שכולנו מתלהבים, הקינואה תופסת לאט לאט קהל כשנה אחר שנה מתאהבים בה. אז אם יש מישהו ראוי לברכה – זה מאכל מזין כל כך!
לסיכום, קינואה זהו נפלא!
אז תמצאו כמה וכמה דרכים ליהנות מקינואה – איך שלא תהפכו את זה, היא תמיד תיהיה צדיקה על השולחן שלכם. עכשיו, כשאתם יודעים הכל על קינואה – כל מה שנשאר לכם הוא לצלול לעולמה המוזהב, ואל תשכחו לברך על כך!
"`